tisdag 18 oktober 2011

När livet är som bäst


De här tio dagarna har varit de bästa på väldigt, väldigt länge. Jag har längtat ett bra tag på att bara komma från det här landet. Det är inget fel på Sverige, men det är det att det känns som att allt går väldigt långsamt och det händer ingenting utöver det vanliga. Så mycket som jag sett, upplevt och känt räcker för att fylla händelseförloppet under ett år av mitt liv i Sverige. Alla platser vi varit på har varit nya för allihop. Och på båten finns det alltid något att göra, så väl som aktiviteter, shower och mat. Det är så overkligt!

Barcelona - Vi flög hit dagen innan vi skulle stiga ombord på MSC Orchestra för säkerhetsskull. Vi bodde några minuter från flygplatsen och trodde att det låg bara i utkanten av staden, men det som jag såg från mitt hotellfönster var bara en förort, för Barcelona låg vid berget på andra sidan rummet... Sagrada Familia hann vi dock aldrig se, tyvärr.

Dagen därpå klev vi ombord och lastade av vårat pick och pack i hytt 12187 för att sedan vandra runt för att se om omkring. Jag tror inte jag hann se allt trots att man sprang upp och ner var dag. 

Genua - Tror att jag hade för stora förväntnigar på den här italienska staden. Var i Verona och Venedig förra året och blev stormförälskad i landet. Genua är en gammal hamnstad och inte speciellt turistig, men en helt okej mysig stad. Vi åkte en buss tur och såg det viktigaste som fanns att se bl.a. katedralen San Lorenzo (som vi missade i och med siestan, med tio minuter, så vi kom aldrig in i den), Piazza Fontane Marose, Palazzo Ducale, Casa di Colobo (som jag knappt såg) och Portici Via XX Setembre.. Fontänen mitt i staden hade rosa/rött färgat vatten för att representera Rosa Bandet.

Havet - Tredje dagen spenderades till havs. I och med detta blev det en solstolsdag, men det blåste väldigt mycket så jag passade på att göra balinesisk massage. 

Málaga - En fin storstad, men vet inte om jag vill återvända. Det beror nog på. Lite för mycket storstad för min smak. Däremot hittade vi Picasso-museet som vi gick in i. Där fanns ett 70-tal Picasso-målningar och det var riktigt kul att få se dessa. Efter turen satte vi oss i ett "höl-i-vägga" precis utanför och tog oss lite att dricka. Himla mysigt. Sedan gick jag, pappa och min morbror en bit uppför berget i en gammal borg, men i och med att alla de andra väntade där nere hann vi inte så långt. Precis bredvid ingången till borgen låg en gammal romersk teater, läckert men den var väldigt söndrig tyvärr.

Cadiz - Livet är underbart! Vi såg ännu en katedral, men denna kom vi in i - i alla fall en liten bit och den var ju rätt mäktig ja! Sedan fann vi åter igen ett litet vattenhål där det blev sangria, mumma! Ett stenkast därifrån låg havet och efter en liten promenad hittade vi vad vi letat efter - stranden!!! Resten av tiden vi hade på oss i land spenderades där med bad (efter en lång tid av väntan på att jag skulle våga mig ner i vattnet – är en fruktansvärd badkruka!) i Atlanten och chill på stranden.

Lissabon – Åkte på en ganska kass busstur, med tanke på vad vi betalade för den. Vi var inne i ett gammalt munkkloster (Mosteiro dos Jerónimos), där Vasco da Gamas grav finns, fascinerande i och för sig, men stannade där lite för länge plus att två danska gubbar försvann där inne och när de väl dök upp var vi redan försenade, vilket ledde till att det blev kort om tid på alla andra ställena. Sedan åkte vi till ett gammalt torn, Belém Tornet och sedan till något monument med sjöfarare. Sedan åkte vi in i själva staden och där hade vi 40 min på oss innan bussen skulle tillbaka till båten. Vi hann gå till Hard Rock Café och köpa t-shirt och på vägen tillbaka köpa några kort. Så mycket hann jag se av Lissabon-city..

Gibraltar – Vår busschaufför på rundturen gjorde 50% av hela utflykten. Han hade underbar humor, sånn där ironisk och sarkastisk, samtidigt som han drev med lokalbefolkningen (han var lokalbefolkning). Vi började i alla fall med att åka till Top of the Rock via Cable Car (linbana). Där uppe mötte vi de första aporna och fick en fantastisk utsikt över både staden/landet och Gibraltarklippan. Helt magiskt, och förbannat högt upp. Höjdskräcken satte vid lite..

Sedan åkte vi tillbaka ner, satte oss i bussen och fortsatte mot den sydligaste spetsen på Gibraltar och fick se en gammal fyr och en väldigt stor och vacker moské. Sedan började vår klättring (med bussen) upp för berget. På vägen mötte vi ytterligare några apor och väl uppe vid grottan vi skulle besöka mötte vi en apmamma med sin bebis på ryggen.. SÖT!. Allt som allt en fantastiskt underbar dag.

Alicante – Det här var den sista dagen på resan och vi bestämde oss snabbt för att skita i allt som heter sightseeing och begav oss mot stranden för att ligga och dega där hela dagen. En perfekt dag, bara njuta av vad dagen hade att erbjuda. På kvällen var det sista galakvällen och avskedsshow med Michael Jackson-tema i teatern, otroligt!

Fantastiskt väder fick vi ha hela resan och allt som allt den bästa present jag någonsin kunnat få av mina föräldrar. Har träffat många människor och skulle inte tveka att få göra om resan. Nu är det bara att anpassa sig till Sveriges äckliga klimat igen och se fram emot nästa resa som förhoppningsvis leder mig till Teneriffa nästa år :)

(Bildbomb i nästa inlägg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har ni frågar är det bara att ställa dem och övriga kommentarer är varmt välkomna. Skriv gärna er email-adress så kan jag svara till den om ni vill :)